Het is een ware plaag: bladluizen in uw tuin of op het balkon. Of u nu een siertuin heeft of zelf groenten verbouwt, bladluizen weten de weg naar uw planten en gewassen feilloos te vinden. Geen nood: er bestaan manieren om bladluizen te bestrijden die de gezondheid van uw planten en gewassen niet aantasten. DCM Adali Guard is een natuurlijke oplossing tegen bladluizen in uw sier- of moestuin. Wilt u DCM Adali Guard bestellen? Hier leest u alles wat u moet weten over dit biologische bestrijdingsmiddel.

Wat is DCM Adali Guard?

Bladluizen vermenigvuldigen zich in hoog tempo. Gelukkig heeft de bladluis natuurlijke vijanden. De grootste vijand is de larve van de Adalia bipunctata, beter bekend als het lieveheersbeestje. DCM Adali Guard is een pakket dat 100 van deze lieveheersbeestjes larven bevat. De larven zet u gemakkelijk uit door de bijgeleverde Naturapy®-boxen te plaatsen in de buurt van de bladluizen haard. Vervolgens zullen deze larven de bladluizen eten. Zo bent u razendsnel van de plaag af.

DCM Adali Guard bij de eerste waarneming van bladluizen

Wij raden aan om DCM Adali Guard direct uit te zetten bij de eerste waarneming van bladluizen in uw sier- of moestuin. Hoeveel verpakkingen u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige bladluizen. In veel gevallen zal één verpakking volstaan. Echter, bij een grote hoeveelheid kan het raadzaam zijn om na de eerste behandeling nog voor een tweede keer larven uit te zetten. Ook kan het in dit geval iets langer duren voordat alle bladluizen uit uw tuin verdwenen zijn.

DCM Adali Guard: hoe werkt het?

Iedere verpakking DCM Adali Guard bevat:

  • Tenminste 100 Adalia bipunctata larven tussen papiersnippers;
  • Vier DCM Naturapy®-boxen.

De DCM Adali Guard Naturapy®-boxen kunnen bevestigd worden aan het gewas, direct aan het blad, de tak of de stengel van de aangetaste plant. Daarnaast kunnen de doosjes ook in een serre of kas geplaatst worden. De larven verdeelt u samen met de bijgevoegde papiersnippers over de vier DCM Naturapy®-boxen. Deze larven zijn net uit het ei gekomen en zijn daarom nauwelijks 1 millimeter groot. De larven eten allerlei vervelende insecten, maar zijn voornamelijk dol op bladluizen; elke larve kan tot wel 100 bladluizen per dag eten.

Omdat de larven nog niet kunnen vliegen, blijven ze in de buurt van de bladluizen haard. Enkele dagen na het plaatsen van de doosjes zult u de eerste poppen zien verschijnen, en na een paar weken zullen ook de eerste volwassen lieveheersbeestjes in uw tuin te vinden zijn. Deze lieveheersbeestjes zullen nieuwe eitjes leggen op de aangetaste planten. Vervolgens zullen deze larven zich ook weer op de aanwezige bladluizen storten.

Dankzij deze cyclus bent u verzekerd van een langdurige oplossing tegen bladluis. Handig om te weten: de DCM Adali Guard kan gebruikt worden van april tot september.

De levenscyclus van de Adalia bipunctata

Een volwassen Adalia kever legt eitjes gedurende een periode van één tot drie maanden. Het aantal eitjes kan oplopen tot wel 20 à 50 eitjes per dag. De langwerpige oranjegele eitjes worden in groepjes gelegd, meestal rechtopstaand. Om dit te doen zoekt het vrouwelijke lieveheersbeestje een kolonie bladluizen op. Na zo’n vier à vijf dagen komen de eitjes uit. Vanaf dit moment zal de hongerige larve direct beginnen met het opzoeken van de bladluizen om deze te eten.

Deze larven zullen zich na gemiddeld 20 dagen verpoppen. Uit deze pop komt vervolgens een volwassen lieveheersbeestje zoals de meeste mensen deze kennen. Ook het volwassen lieveheersbeestje zal bladluizen blijven eten. Na het paren zal het lieveheersbeestje zelf een nieuwe groep eitjes leggen. Deze levenscyclus van ei naar larve tot volwassen lieveheersbeestje duurt ongeveer een maand.

Bestel direct DCM Adali Guard

Bent u ook klaar met bladluizen in uw tuin? DCM Adali Guard koopt u snel en voordelig via onze shop. Let wel op: als groothandel verkopen wij niet direct aan consumenten, maar enkel aan hoveniers en groencentra. Lees voor gebruik de bijgeleverde gebruiksaanwijzing altijd zorgvuldig door.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Webshop

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Groene showroom

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Bladluis op uw planten? Bestrijd bladluizen op een natuurlijke manier.
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de DCM Adali Guard? Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.