Heeft u problemen met de aanslag op beuken dan ondervangt u dit door te kiezen voor goede bemesting.

Nieuwe hagen planten

Wilt u in uw tuin of op uw bedrijfsterrein een haag planten dan is het zaak dat u de juiste bemesting kiest. Haagplanten worden doorgaans dicht op elkaar geplant waardoor een goede bodemstructuur belangrijk is.

Goede bemesting is essentieel

Goede bemesting is essentieel. Wij zien regelmatig dat vergeten wordt om de hagen te bemesten. Om de haag mooi aansluitend te doen groeien heeft deze goede voeding nodig.

Hagen stelen bemesting uit aangrenzende borders

Bemest u de haag niet dan zal deze zijn voeding halen uit de bemesting die u gebruikt in de aanliggende borders en plantvakken. De beplanting in de border vindt dit buitengewoon onaangenaam omdat er niet voldoende voeding overblijft om tot bloei te komen.

De juiste bemesting voor uw hagen

Doorgaans raden wij onze klanten aan te kiezen voor DCM Vivimus Universeel of Ecostyle Myco-Haag bij de aanplant van hagen. Dit is een organische meststof, bij uitstek geschikt voor de vulling van plantgaten.

Voordelen DCM Vivimus

  • Deze meststof heeft een grove structuur waardoor luchtige en humusrijke grond ontstaat
  • De humus houdt goed vocht vast waardoor de bodem minder snel uitdroogt. Hierdoor profiteren de tere wortels van het vocht wat beschikbaar blijft

Ecostyle Myco-Haag

Myco-Haag is speciaal ontwikkeld voor bemesting van alle soorten hagen. De toegevoegde specifieke Mycorrhizaeschimmels zorgen door symbiose voor een groter bereik van het wortelstelsel, een betere voedingsopname en sterke planten. Uniek is de toegevoegde bodemschimmel; essentieel voor een gezonde groei van de haag. De haag wordt sterk, mooi en dicht. Bij nieuwe hagen is het uitvalspercentage beduidend minder!

Bestellen DCM Vivimus

Hoveniers en tuincentra bestellen meststoffen in de webshop van GreenSales.

Ophalen in onze winkel

U kunt de meststoffen ook afhalen in onze winkel in Noordscheschut.

Verwante informatie

  • Meststoffen DCM
  • Producten bestelt u in onze vakwinkel
  • Terug naar de kennisbank

Inhoudelijke vragen

Heeft u inhoudelijke vragen? Ons team met groenexperts staat voor klaar om u te helpen. Neem direct contact op.