Achillea Millefolium of Duizendblad is een plant die bij uitstek geschikt is wanneer u kiest voor de aanleg van een bijentuin.

De geschiedenis van de plant

De Duizendblad wordt al 60.000 jaar lang gebruikt in de Europese geneeskunde. De officiële naam van deze plant, Achillea Millefolium, is afgeleid van de oud Griekse held Achilles. Nadat Achilles in zijn Achillespees, de enige plek waar hij kwetsbaar was, werd geraakt met een pijl gebruikte hij de plant om zichzelf te proberen te genezen.

De verzorging van de plant

Als u besluit om de Achillea Millefolium in huis te halen zijn er een aantal dingen die u moet weten.
  • De Duizendblad bloeit elk jaar in de periode rond juli en augustus.
  • Als de bloem in volle bloei is is de bloem geel en roze gekleurd.
  • De plant wordt op zijn hoogst ongeveer 80 centimeter.

Om de plant gezond te houden hoeft u niet veel bijzonders te doen ten opzichte van andere planten.

  • Zorg ervoor dat de plant genoeg zonlicht krijgt en dat u goed gezonde grond heeft om de plant in te zetten.
  • Eens in de 3 tot 5 jaar moet u de plant opnemen, scheuren en herplanten. De rest kunt u overlaten aan moeder natuur, als het goed is zit uw tuin dan van de zomer vol met mooie bijen en vlinders.

Andere gebruiken van de plant

De Achillea word al jaren gebruikt om zijn medicinale werking tegen klachten als krampen bij menstruatie, winderigheid en bij het verzorgen van wonden. Naast medicinale toepassingen kunt u de plant ook gebruiken om koperachtige mest te produceren.

De Duizendblad in de bijentuin

De bloemen van de Achillea produceren nectar waardoor bijen en vlinders zich er erg tot aangetrokken voelen. Om deze reden is deze plant erg belangrijk als je een bijentuin of vlindertuin wilt neerzetten. Ook in het wild zitten rondom deze plant altijd erg veel insecten en dat zorgt voor een mooi en levendig plaatje.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek uw beplanting.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Verkoop exclusieve beplanting
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel

Meer informatie over het Duizendblad

Wilt u meer weten over de Achillea Millefolium? Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.