De Campanula Rotundifolia of het Grasklokje is bij uitstek geschikt wanneer u kiest voor de inrichting van een bijentuin.

De geschiedenis van het Grasklokje.

Het Grasklokje heeft geen uitgebreide geschiedenis. De plant heeft altijd al gegroeid op de leefbare delen van Europa en Noord-Amerika. Tegenwoordig is de plant in de Benelux minder begonnen te groeien en is daarom op de lijst van wettelijk beschermde planten terecht gekomen.

Het verzorgen van de plant.

Als het Grasklokje in bloei is is dat een prachtig gezicht. Om te zorgen dat de plant zo lang mogelijk zo mooi blijft zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

  • Ten opzichte van andere planten heeft deze plant geen speciale zorg nodig.
  • De plant bloeit van juni tot september.
  • Zorg ervoor dat hij genoeg zon heeft, maar niet te veel. Zet hem dus in de halfschaduw.
  • Als de plant volgroeid is kan hij rond de 30 centimeter hoog worden. Zorg er dus voor dat hij genoeg ruimte heeft om te groeien.
  • De Campanula heeft ongeveer 4 keer in de week water nodig, maar als het erg zonnig is kunt u hem het beste elke dag water geven.
  • Daarbij kunt u na het bloeien de dode bladeren beter wegsnoeien.

Meer hoeft u eigenlijk niet te doen.

De bloem in de bijentuin.

Deze bloem in het bijzonder past erg goed in een bijentuin of vlindertuin. Hij is aantrekkelijk voor u omdat hij mooi is om naar te kijken en hij is daarbij ook heel erg aantrekkelijk voor bijen. Als u de bloem goed verzorgt en hij begint te bloeien zult u als snel uw tuin vol bijen, vlinders en andere beestjes zien.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek uw beplanting.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Verkoop exclusieve beplanting
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel

Meer informatie over het grasklokje?

Wilt u meer weten over de Campanula Rotundifolia? Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.