Ilex meserveae Blue Maid of Hulst Blue Maid

De Ilex meserveae Blue Maid of Hulst Blue Maid bestelt u in de webshop of in de groene showroom van GreenSales. Wij leveren kant en klaar hagen in heel Nederland. GreenSales levert beplanting en bomen aan hoveniers, tuincentra en groenvoorzieners. Met deze kant-en-klaar hagen hebt u onmiddellijk optimale privacy en kunt u op en top genieten van uw tuin.

Decoratieve, winterharde heester

De Hulst Blue Maid is een zeer decoratieve heester die een aanwinst is in iedere tuin. Deze goed winterharde plant heeft prachtig glanzend, ovaal, blauwgroen blad. Dit blad is wel stekelig. De Ilex meserveae Blue Maid is een heel sterke heester die een grote sierwaarde heeft.

Bloei in de maand mei

De hulst bloeit in de maand mei. Deze krijgt dan kleine onopvallende witte bloemen. De heester wordt vooral geplant vanwege zijn prachtige helderrode bessen. Deze giftige bessen verschijnen in de maanden oktober/november. Overigens is ook het blad van de Ilex giftig.

Snoeien Hulst Blue Maid

De Ilex meserveae Blue Maid laat zich makkelijk snoeien. Bovendien groeit deze heester slechts langzaam. Het best kunt u deze hulst snoeien direct na de strengste vorst. De maand maart is hiervoor het meest geschikt. Vanwege het stekelige blad kunt u wel het best handschoenen gebruiken en/of beschermende kleding.

Kenmerken Hulst Blue Maid in het kort

 • Blad : glanzend blauwgroen, stekelig
 • Winterhard: ja
 • Grond: geen speciale eisen, maar wel vochtig houden
 • Standplaats: geen speciale eisen
 • Snoeien: ja in maart, gebruik handschoenen i.v.m. het stekelige blad
 • Bloei: in mei kleine onopvallende witte bloemen, in oktober/november helderrode bessen.
 • Bladverliezend: nee
 • Extra informatie: zowel blad als bessen zijn giftig.

Kant en klaar hagen bestellen

Een kant en klaar haag is een ideale oplossing voor klanten die direct resultaat willen zien in de tuin. Binnen een dag is het mogelijk de kant en klaar haag te plaatsen. Aan het eind van de dag staat er een complete haag en is privacy direct gewaarborgd.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

 • Reviews van klanten over Greensales
 • Verkoop exclusieve beplanting
 • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel