Taxus Baccata

De Taxus Baccata bestelt u als hovenier, groenvoorziener of tuincentrum bij groothandel in bomen en beplanting GreenSales.

De bekende groene haagplanten

De Taxus Baccata is één van de meeste bekende haagplanten die gebruikt wordt in Nederland. De haagplant wordt vaak gebruikt als erfafscheiding in tuinen.

Langzaam groeiende hagensoort

De Taxus is een hagensoort die langzaam groeit. Nadeel is dat het iets langer duurt voordat uw haag volgroeid is. Voordeel is u minder vaak hoeft te snoeien. De Taxus Baccata is een sterke plant en tevens een winterharde plant

Vermijd een natte ondergrond

De Venijnboom houdt absoluut niet van een natte ondergrond. Hier gaan de wortels van rotten waardoor de Taxus afsterft. Deze rot ontstaat door de schimmel Phytopthora. Belangrijk is daarom dat grond waarin de Taxus geplaatst wordt goed gedraineerd is.

Snoei van de Taxus Baccata

Het beste is om de Taxushaag te snoeien in mei/juni of augustus/september. U kunt kiezen voor een drastische verjongingsgroei. Hierbij kan de Taxus daadwerkelijk drastisch gesnoeid worden, wat betekent tot onderaan de stam. Zorg dat u na deze fikse snoei voldoende mest en voeding voor de haag verzorgd. Hierdoor kan de Taxus weer herstellen en zullen er op het kale hout nieuwe scheuten verschijnen.

Plantafstand Taxushaag

Qua plantafstand kunt u pakweg drie planten per strekkende meter aanhouden.

Planten Taxushaag

De taxushaag plant u bij voorkeur in het voorjaar of najaar. Houd hierbij rekening met vorst (dan plant u niet).

Bemesten hagen

Doordat de Taxus Baccata planten dicht bij elkaar staan om een haag te vormen onttrekken ze veel voedingsstoffen aan de grond. Bemest u daarom de haag twee keer per jaar met een speciale hagenmeststof. Dit doet u in maart/april of juni/juli.

Giftige zaden en naalden

het zaad en de naalden van een taxus zijn giftig zowel voor mensen als voor dieren en mag nooit geplant worden als omheining waarin paarden of vee /lopen!

Bestellen Taxus Baccata

U bestelt de Taxus Baccata bij GreenSales. Wij leveren deze plant in de aantallen die u wenst. Of u er nu 1 of 100 wilt, wij staan voor u klaar. De Taxus hebben wij klaar staan in diverse vormen als: blokken, bollen of pyramides. Ook is de taxus verkrijgbaar als Quick Hedge.

Bestellen Taxus Baccata

Als hovenier, groenvoorziener of tuincentrum bestelt u eenvoudig de Taxus via GreenSales. U heeft twee opties tot aankoop:

  • Onze groene showroom: u komt langs in onze groene showroom waar u honderden planten en bomen vindt. U bestelt de gewenste planten ter plekke. Vervolgens neemt u deze mee of u laat deze afleveren op locatie.
  • Bestellen via onze webshop: u bestelt de beplanting via onze webshop. De beplanting wordt binnen vijf werkdagen bij u op locatie geleverd.

Particulier meenemen naar de showroom

Wist u dat u als groenvoorziener de particulier mee kunt nemen naar onze groene showroom. U leidt de particulier rond op het terrein zodat hij/zij zelf ervaart en proeft welke planten er in de tuin moeten komen.

Gerelateerde informatie

  • Kant en klaar hagen
  • Beplanting