Thuja Occidentalis Brabant of Levensboom

De Thuja Occidentalis Brabant of Levensboom bestelt u in de webshop of in de groene showroom van GreenSales. Wij leveren kant en klaar hagen in heel Nederland. GreenSales levert beplanting en bomen aan hoveniers, tuincentra en groenvoorzieners. Met deze kant-en-klaar hagen hebt u onmiddellijk optimale privacy en kunt u op en top genieten van uw tuin.

Herkomst Thuja Occidentalis Brabant

De Thuja Occidentalis Brabant vindt zijn herkomst in de Verenigde Staten en Canada. Aan het begin van de 16e eeuw is de conifeer in West-Europa geïntroduceerd. Met name in Noord-Amerika groeit de levensboom uit tot een reusachtige boom. In Europa blijft de boom door andere leefomstandigheden veel lager. Bovendien zijn er in Europa dwergachtige kweeksoorten bijgekomen. Thuja staat voor: boom van het goed en het kwaad. Deze boom wordt veel gebruikt in de homeopathie en de kruidengeneeskunde.

Beschrijving Levensboom

Deze levensboom dankt zijn populariteit vooral aan zijn dichte takkenstructuur. Bovendien is deze zeer sterk. De bomen kunnen maximaal 6 meter hoog worden. Aan de bodem stellen ze niet veel eisen, maar ze houden erg van een plekje in de halfschaduw of zon. De Levensboom is groenblijvend en ook goed winterhard.

Snoeien Thuja Occidentalis Brabant

Om de goede takkenstructuur te behouden en een mooie compacte haag te houden adviseert GreenSales deze coniferen 2 maal per jaar te “scheren”. De voorkeur gaat uit naar de maanden april en september. Snoei de Levensboom niet te ver terug op het “oude” hout. Het oude hout loopt namelijk niet meer uit en dan krijgt u kale plekken in de boom.

Kenmerken Levensboom in het kort

  • Winterhard: ja
  • Wintergroen: ja
  • Standplaats: halfschaduw/zon
  • Snoeien: ja
  • Grond: geen specifieke eisen
  • Maximale hoogte: 6 meter

Kant en klaar hagen bestellen

Een kant en klaar haag is een ideale oplossing voor klanten die direct resultaat willen zien in de tuin. Binnen een dag is het mogelijk de kant en klaar haag te plaatsen. Aan het eind van de dag staat er een complete haag en is privacy direct gewaarborgd.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Verkoop exclusieve beplanting
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel