Witte waterlelie of Nymphaea Alba

Voor de inkoop van de witte waterlelie of de Nymphaea Alba kunt u terecht bij de groothandel in beplanting GreenSales. Wij verzorgen de levering van bomen en beplanting voor hoveniers, groenvoorzieners en tuincentra.

Algemene informatie

Wij zouden bijna zeggen: wie kent ‘m niet. De klassieke witte waterlelie is de sieraad van menig vijver. De Latijnse naam voor de waterlelie is de Nymphaea Alba.

Hoe herkent u de witte waterlelie?

De witte waterlelie is een vijverplant of waterplant met drijvende bladeren. De bladeren van de waterlelie zijn rond en drijven op het wateroppervlak. Verder hebben waterlelies de kenmerkende witte bloemen. Deze zijn ongeveer 10-20 centimeter groot (doorsnede). Ook deze drijven op het water.

Bloei van de Nymphaea Alba

De Nymphaea Alba bloeit in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Het klink logisch maar witte waterlelies groeien in meren, vijvers, kanalen, sloten, bekene, heidevennen, kleine waterplassen, rivierarmen en andere plekken waar water langzaam stroom.

Waterlelies houden van zon

Om goed te bloeien hebben de waterlelies baat bij voldoende zon. Plant ze daarom niet in de schaduw van bomen of struiken. Een witte waterlelie heet baat bij zo’n 6 uur zon op een dag. Hoe donkerder een lelie van kleur is hoe meer zonuren veriest zijn.

Planten Nymphaea Alba

Bij voorkeur plant u de waterlelies in het voorjaar tussen april en juni. Controleer hierbij de gekochte knol. Vertoont deze scheuren of is deze kapot dan bestaat er kans op schommel. Plant de waterlelie vervolgens niet te diep. Houd hier als richtlijn aan dat het blad ongeveer 30 cm. onder water staat. De waterlelie rendeert het beste in een voedzame, kleihoudende bodem. Let op: plaats de waterlelies nooit onder een fontein of waterval. Dit is namelijk funest voor de lelie. De druppels maken dat het blad kapot gaat.

Gebruik van vijvermandjes

Bij het planten kunt u gebruik maken van zogenaamde vijvermandjes. Deze mandjes hebben een open structuur waardoor er:

  • Ruimte is voor wortelgroei
  • Voldoende ruimte is voor ademende grond
  • geen ruimte is voor woekerende waterlelies

Onderhoud van waterlelies

Waterlelies hebben relatief gezien weinig onderhoud nodig. Raadzaam is om oud en dood blad te verwijderen in de herfst. Haal het blad alleen weg boven water. Doe dit niet onder water, de kans is groot dat er dan wortelrot ontstaat.

Bestellen waterlelies

Als hovenier, groenvoorziener of tuincentrum bestelt u eenvoudig waterlelies van GreenSales. U heeft twee opties tot aankoop.

  • Onze groene showroom: u komt langs in onze groene showroom waar u honderden planten en bomen vindt. U bestelt de gewenste planten ter plekke. Vervolgens neemt u deze mee of u laat deze afleveren op locatie.
  • Bestellen via onze webshop: u bestelt de beplanting via onze webshop. De beplanting wordt binnen vijf werkdagen bij u op locatie geleverd.

Particulier meenemen naar de showroom

Wist u dat u als groenvoorziener de particulier mee kunt nemen naar onze groene showroom. U leidt de particulier rond op het terrein zodat hij/zij zelf ervaart en proeft welke planten er in de tuin moeten komen. De meerwaarde van deze werkwijze voor u als hovenier? Eén van onze klanten legt het uit:

Gerelateerde informatie

  • Waterplanten
  • Inkoop beplanting voor hoveniers en tuincentra