Magnolia grandiflora ‘Francois Treyve’ – Valse tulpenboom, beverboom

Een van onze meest elegante en opzichtige sierbomen is de magnolia. Magnolia’s kunnen bladverliezend of groenblijvend zijn. De groenblijvende magnolia’s zorgen voor vrolijk groen in de saaie doldrums van de winter en worden daarom gewaardeerd om hun leerachtig gebladerte. Er zijn verschillende magnolia groenblijvende variëteiten om uit te kiezen.

Maar voor veel mensen staat de groenblijvende magnolia synoniem met de magnolia grandiflora in onze webshop, een boom afkomstig uit de Verenigde Staten met grote, glanzende bladeren en enorme, geurende witte bloesems die op tulpen lijken. Er zijn maar weinig bomen die het hele jaar hun schoonheid kunnen bewaren, maar de Magnolia grandiflora Francois Treyve of valse tulpenboom (Beverboom) is er ongetwijfeld een van.

Hoveniers en groenleveranciers zijn welkom op onze 60.000 vierkante meter showterreinen in Balk en Noordscheschut om uw tuin en landschap ontwerpen aan te vullen met onze exclusieve beplantingsmogelijkheden, bestaande uit planten, bomen en struiken.

Waar de valse tulpenboom planten?

Magnolias grandiflora Francois Treyve behoren tot de categorie exclusieve beplanting en verdragen zowel zon als halfschaduw. Probeer uw Magnolia grandiflora te planten als een specimenboom, zodat hij opvalt tegen een muur, een hek of een andere achtergrond. Maar onthoud dat de meeste magnolia’s voldoende ruimte nodig hebben om te groeien en ze niet van verhuizen houden.

Dichte schaduw en ondiepe wortels maken het onmogelijk om gras onder het bladerdak te laten groeien. De wortels zijn sterk en heffen mogelijk de bestrating op als u de boom in de buurt van uw oprit of voetpad plant. Bladeren vallen 365 dagen per jaar van de boom. En aangezien de boom tot 12m hoog kan worden, neemt deze veel tuinruimte in beslag. Iets waar dus absoluut rekening mee dient gehouden te worden bij aankoop!

Wat u moet weten om deze schoonheid te laten groeien

De Magnolia grandiflora of valse tulpenboom heeft veel ruimte nodig. Je kunt magnolia’s kopen in potten of in jute. Als je de beverboom in de herfst plant, zullen zich sneller sterke wortels vormen dan wanneer het warm en droog is. Wees er zeker van dat u uw boom niet dieper in de grond plaatst dan dat hij al groeide in de pot.

In periodes met weinig regen, dient u uw jonge boom regelmatig water te geven. Maar laat de Magnolia grandiflora niet in het water staan. Mulchen in de zomer is een goede manier om de wortels koeler te houden wanneer de temperaturen stijgen.

Bemesting

De valse tulpenboom geeft de voorkeur aan rijke, goed doorlatende grond, met een pH die varieert van neutraal tot licht zuur. Voor het beste resultaat, neem organisch materiaal in de grond op tijdens het planten. Als je beverboom of valse tulpenboom in neutrale tot lichtzure grond groeit en de groei langzaam of zwak is, kun je hem voeden met een zure meststof met langzame afgifte.

Het toedienen van de meststof gebeurt zoals aangegeven op het etiket van het product. U kunt ook eenmaal per jaar gevestigde bomen aankleden met veenmos of goed verouderde compost. Zorg ervoor dat u deze amendementen heel licht in de grond verwerkt, om schade aan de wortels van de boom te voorkomen.

Ziektes en problemen

Hoewel magnolia’s meestal niet worden gehinderd door plagen of ziekten, kunnen ze chlorose ontwikkelen, een ijzertekort. Dit wordt gekenmerkt door bladeren die geel worden, terwijl de aderen groen blijven. Het probleem kunt u behandelen met ijzerchelaat, een product dat verkrijgbaar is bij tuincentra, en volg de aanwijzingen op het etiket.

Om deze redenen kiest u voor GreenSales

 • 60.000 vierkante meter showroom  (een ware beleving)
 • Goed bereikbaar  (gevestigd in Noordscheschut en Balk)
 • Bestellen via de webshop  (rustig uw beplantingsplan uitwerken)
 • Levering beplanting op locatie  (de locatie die u wenst)
 • Levering door heel Nederland  (in alle provincies)
 • Levering van 1 tot duizenden planten  (uitstekende service)
 • Alle planten voorzien van consumentenprijzen  (als hovenier levert u topservice aan de consument)
 • Bestelde planten binnen vijf werkdagen op locatie geleverd
 • Samenwerking met meer dan 100 streng geselecteerde kwekers (wij garanderen kwaliteit)
 • Productomschrijving incl. foto, kenmerk en Nederlandse naam per plant

Gerelateerde informatie

Naast exclusieve beplanting leveren wij:

 • graszoden
 • kant en klaar hagen
 • beplanting