Rhododendron Catawbiense Grandiflorum

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum bestellen? GreenSales levert exclusieve beplanting aan hoveniers en groencentra. Exclusieve planten en bomen zijn vaak imposante blikvangers die door hun aparte bladvormen en bijzondere bloemen de tuin een tropisch tintje geven. Deze beplanting wordt in eigen land gekweekt en gecultiveerd of vanuit andere landen geïmporteerd.

Wat is de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum voor plant?

De Rhododendron Catawbiense Grandiflorum is van de Ericaceae familie. Het is een robuuste en zeer winterharde plant. De bloemen van de plant zijn blauw/lila van kleur en de bladeren zijn groot en groen. De bloeiperiode is midden en eind mei en de kunnen bijvoorbeeld prima een hete middagzon verdragen. De uitgebloeide Rhododendron Catawbiense Grandiflorum is ongeveer 2 meter hoog en 2 meter breed. Rhododendron Catawbiense Grandiflorum is een fors groeiende plant en daardoor bijvoorbeeld geschikt als achtergrond in een border. De plant is wintergroen en geschikt voor groepsbeplantingen.

Snoei, bloei en aanplanten van de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum

Het snoeien van de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum is bijzonder eenvoudig. Dit is namelijk minimaal, hooguit kunt u de uitgebloeide bloemen van de plant plukken zodat daar geen energie meer in wordt gestoken. U zou de plant wel kunnen snoeien tot op het oude hout. Hij loopt dan wel weer uit, maar dan heeft u het eerste jaar geen bloemen. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt de groei bevorderd. De bloei van de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum vindt midden en eind mei plaats. Het aanplanten van de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum kan het best in humusrijke zure grond. De zure grond bevordert de bloei van de bloemen. Daarnaast gedijt deze plant het best in een vochtig koel klimaat. De hele kluit bestaat uit fijne dunne wortels die de functie van voedselopname op zich nemen. Door de compacte wortelkluit zonder penwortel is het een ideale plant om te verplanten. Een nadeel is dat het snel uitdroogt, gaan snel rotten en kunnen een harde of vastgeklonken stuk grond moeilijk of niet doorboren. Daarnaast houdt deze plant van een vochtige bodem. Het is bijvoorbeeld raadzaam de plant te mulchen in de herfst.

Onze webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Om deze redenen kiest u voor GreenSales

 • 60.000 vierkante meter showroom  (een ware beleving)
 • Goed bereikbaar  (gevestigd in Noordscheschut en Balk)
 • Bestellen via de webshop  (rustig uw beplantingsplan uitwerken)
 • Levering beplanting op locatie  (de locatie die u wenst)
 • Levering door heel Nederland  (in alle provincies)
 • Levering van 1 tot duizenden planten  (uitstekende service)
 • Alle planten voorzien van consumentenprijzen  (als hovenier levert u topservice aan de consument)
 • Bestelde planten binnen vijf werkdagen op locatie geleverd
 • Samenwerking met meer dan 100 streng geselecteerde kwekers (wij garanderen kwaliteit)
 • Productomschrijving incl. foto, kenmerk en Nederlandse naam per plant

Gerelateerde informatie

Naast exclusieve beplanting leveren wij:

 • graszoden
 • kant en klaar hagen
 • beplanting