Rhododendron Cunningham White

Rhododendron Cunningham White bestellen? GreenSales levert exclusieve beplanting aan hoveniers en groencentra. Exclusieve planten en bomen zijn vaak imposante blikvangers die door hun aparte bladvormen en bijzondere bloemen de tuin een tropisch tintje geven. Deze beplanting wordt in eigen land gekweekt en gecultiveerd of vanuit andere landen geïmporteerd.

Wat is de Rhododendron Cunningham White voor plant?

De Rhododendron Cunningham White is in tegenstelling tot de andere Rhododendron planten niet erg gebaat bij hele zure grond, wat deze plant ruimer toepasbaar is. De plant is winterhard en bloeit met zuiver witte middelgrote trossen met pijpvormige bloemen. In de knop zijn ze lichtroze, maar na het opengaan zijn ze wit met een lichtbruine vlek. De plant bloeit al begin mei en wordt ongeveer 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed. De bladeren zijn langwerpig van meer dan 10 centimeter lang.

Snoei en bloei van de Rhododendron Cunningham White

Het snoeien van de Rhododendron Cunningham White is doorgaans redelijk overbodig. Hooguit kunt u eens een dode bloem verwijderen om de bloei weer te bevorderen. Als u toch besluit om de plant te snoeien tot op het oude hout omdat deze simpelweg te groot wordt, zal ‘ie wel weer uitlopen. Dan zult u het eerste jaar alleen geen bloemen hebben. De bloei van de Rhododendron Cunningham White is vroeg in het jaar, namelijk begin mei. Het liefst staat de plant in halfschaduw. Felle zon veroorzaakt bladbeschadiging en in de schaduw zal de bloei aanmerkelijk minder zijn. Bemesten kunt u wel doen, al is het zeker geen noodzaak bij deze plant die weinig onderhoud vergt. Schoffelen is uit den boze omdat de wortels fijn zijn en snel beschadigd raken.

Aanplanten van de Rhododendron Cunningham White

Het aanplanten van de Rhododendron Cunningham White kan het best in humusrijke grond al is de noodzaak minder dan bij de andere Rhododendron planten. De plantaarde kun je mengen met goed verteerbaar materiaal als turfmolm. De grond moet immers grond kunnen vasthouden om de wortels te beschermen tegen uitdroging. Je kunt dit ook bereiken door een dunne mulchlaag van bladaarde of versnipperd hout aan te brengen. Vermijd wel teveel onverteerbaar materiaal als schors.

Dit zeggen onze klanten

Onze klanten vertellen u graag hoe zij de samenwerking met ons ervaren:

Onze webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Om deze redenen kiest u voor GreenSales

 • 60.000 vierkante meter showroom  (een ware beleving)
 • Goed bereikbaar  (gevestigd in Noordscheschut en Balk)
 • Bestellen via de webshop  (rustig uw beplantingsplan uitwerken)
 • Levering beplanting op locatie  (de locatie die u wenst)
 • Levering door heel Nederland  (in alle provincies)
 • Levering van 1 tot duizenden planten  (uitstekende service)
 • Alle planten voorzien van consumentenprijzen  (als hovenier levert u topservice aan de consument)
 • Bestelde planten binnen vijf werkdagen op locatie geleverd
 • Samenwerking met meer dan 100 streng geselecteerde kwekers (wij garanderen kwaliteit)
 • Productomschrijving incl. foto, kenmerk en Nederlandse naam per plant

Gerelateerde informatie

Naast exclusieve beplanting leveren wij:

 • graszoden
 • kant en klaar hagen
 • beplanting