Molwerend doek

Molwerend doek aanschaffen? GreenSales verzorgt de levering van molwerend doek.

Waarom molwerend doek?

Een gazon kan worden ingezaaid en het kan worden aangelegd met graszoden, iedere manier heeft zijn voor- en nadelen. Maar er zijn ook overeenkomsten te noemen, deze staan los van de wijze waarop het grasveld/gazon wordt aangelegd.

Één van die overeenkomsten is dat mollen graag gangen graven onder grasvelden en molshopen achterlaten, vaak tot ongenoegen van de grondbezitter. Kortom, mollen zijn niet welkom in de tuin. Maar hoe houdt u ze tegen? Een veel gebruikte oplossing is een molwerend doek. Dit brengt u aan op ongeveer 5 centimeter onder de grond. Zo houdt u de mollen letterlijk ondergronds en hou je het gazon mooi egaal.

Let op: Houd de diepte van 5-10 centimeter aan, anders krijgt u in de toekomst problemen bij het verticuteren.

Waarom zijn mollen een probleem?

Als uw gazon u lief is, zijn mollen heel vervelende dieren. Er zijn hoofdzakelijk twee problemen die mollen veroorzaken:

Problemen met het gazon

Problemen met gazon. Mollen graven gangen, overal in je grasveld. Zolang ze diep onder de grond zitten heb je er weinig last van, maar de problemen doen zich voor wanneer ze iets meer naar de oppervlakte graven. Gangenstelsels vlak onder de oppervlakte veroorzaken niet alleen verzakkingen, maar ook molshopen. Van een vlak grasveld is dan dus geen sprake meer.

Engerlingen en emelten

Naast mollen komen er ook engerlingen en emelten voor aan de oppervlakte in het gazon. Dit zijn larven van kevers en richten ook schade aan. Ook leggen ze eitjes in de bovenste paar centimeter van het grasveld, maar kunnen dus ook weerhouden worden door een molwerend doek.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen?

  • Big Rolls
  • Gekoelde graszoden
  • Graszoden voor speelgazon