Mos in het gazon

Mos in je gazon is erg vervelend. En als je niet oppast verspreidt het zich razendsnel. Maar wees gerust. Wij hebben de oplossing voor:

DCM Gazon pur is een perfect uitgebalanceerde gazonmeststof met een indirecte werking tegen mos. Deze 2-in-1 gazonvoeding pakt het mos tot in zijn diepste weefsels aan en dood deze vanaf de wortels af. Na een paar dagen zie je al dat het mos verkleurt, geel wordt en afsterft. Je kan vervolgens na een 3-tal weken met een verticuteerbeurt het mos zeer gemakkelijk verwijderen. Bovendien bevat DCM Gazon Pur voor minimaal 3 maanden organische voeding. Waardoor na het verticuteren nog voldoende voeding zal zijn voor een goede hergroei van het gras. Zo worden zoden sterk en dicht waardoor het mos geen kans krijgt.

Voordelen

  • bevat geen ijzerproducten en maakt bijgevolg géén vlekken op tegels en kleding
  • hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat, beter bestand tegen betreding, droogte en vorst
  • in MINIGRAN® TECHNOLOGY: het fijne reukarme en stofvrije granulaat dat proper en gelijkmatig uit te strooien is voor een homogene indirecte werking tegen mos overal in het gazon

Denk ook aan het bekalken van je gazon. Mos groeit namelijk lekker op een bodem met een te lage pH waarde. Bovendien kaunnen de grasplanten bij een te lage pH de aanwezige voeding niet optimaal opnemen en kunnen ze zodoende niet voldoende weerstand bieden tegen het opkomende mos. Een jaarlijkse kalkbeurt in de winter of het vroege voorjaar brengt de pH (zuurtegraad) van je bodem weer op orde. De grasplanten kunnen weer aansterken en voeding opnemen en mos voelt zich er minder prettig bij.

Bemestingsschema voor een gazon met mos:

Regeling zuurtegraad
Oktober – april                  DCM Groen-Kalk 1-1,5kg/10 m2

Bemesting
Maart – mei                       DCM Meststof Gazon pur 1,5 kg/10 m2
September – oktober        DCM Gazon Pur